top of page
Search
  • maskeslovenije

Maske - drugi krog

Updated: Mar 5, 2020

Neli Lenček je v imenu Kylin Prime Group vsem, ki so povzeli mojo raziskavo glede doniranja zaščitnih mask Slovenije Kitajski, poslala zahtevek za popravek.



Link do ene izmed objav popravka


V popravku je navedeno : Številne navedbe, objavljene na vaši spletni strani, so povsem neresnične!

Razen OCENE cene mask, o čemer bomo nekaj v nadaljevanju, so vse številke iz AJPESa in vsi zajemi ekranov podatkov, ki so v članku navedeni, priloženi! Dostop do AJPESa je javen, vsi imamo te podatke možnost takoj preveriti !


Kaj ne drži oziroma pogojno ne drži in je zmotilo tudi Neli Lenček

"Kai Dai, britanski državljan kitajskega rodu, ki dela in živi v Sloveniji"


Gospod Kai Dai je naveden kot LASTNIK in direktor Kylin Prime d.o.o. Zagreb. Da živi in dela v Sloveniji po podatkih iz Ajpesa sploh ni bilo zaznati. Res je, da sem zraven njegovega imena napisal "Direktor te firme je Kai Dan (Kitajec)." Se opravičujem, ni Kitajec, je britanski državljan kitajskega rodu.


"Za 1.231.400 zaščitnih mask nismo namenili 6 milijonov evrov, temveč je celotna vrednost donacije znašala 106.570 evrov."


Učinkovite maske stanejo od 5€ naprej. Kdorkoli je na trgu iskal ustrezne maske (FFP3, oziroma N95) zagotovo ve, da so maske Tip 1 za coronavirus v bistvu celo nevarne, ker dajejo lažno upanje.


1.2 mio/106.000 = 0.088 € /za eno masko.


Na trdim (!), sprašujem in se čudim. Slovenija je uspela kupiti zaščitne maske za coronavirus po 0.088 € ???


"Opozarjamo tudi, da Kylin Prime Capital ne zaposluje zgolj ene osebe temveč štiri."


Mislim, da to ni pomembno pa vendarle. Skliceval sem se na podatke iz Ajpesa na dan 31.12.2018 (!), ker bodo podatki za leto 2019 objavljeni šele aprila 2020 ali celo kak mesec kasneje. Koliko ljudi ima zaposlenih KPC danes res ne vem.



PRAVI PROBLEM ni KPC, pravi problem sta MZZ in Miro Cerar


V vsej tej zelo čudni zgodbi peljemo vodo na napačen mlin. Res je zelo čudno, da je mikro podjetje, ki do leta 2019 sploh ni poslovalo, poskrbelo za donacijo 1.2 MIO zaščitnih mask, ampak čudno še ne pomeni nemogoče. Recimo, da s tem ni nič narobe.


Narobe je, da v Sloveniji že mesec dni ni več moč dobiti primerne zaščitne maske, ker so očitno vse zaloge pošle tudi zato, ker jih je MZZ poslalo na Kitajsko. Slovenija in njeni državljani so ostali brez zaščitnih sredstev, pandemija pred vrati. Primerjava razorožitve TO 1991 je bila zaustavljena, Mira Cerarja in njegove sodelavce pri MZZ ju tokrat žal ni nihče ustavil in Slovenijo ter Slovence je omenjena "združba" potisnila v zelo težko situacijo in posledice znajo biti strašne, če bo pandemija coronavirusa, tako kot vse naše sosednje države, dosegla tudi nas.




2,451 views0 comments

Recent Posts

See All

Korona 2

To pišem , ker mislim, da se pravi rock&roll s korono šele začenja, pravkar. Lani januarja sem začel "paničariti" glede korone. S štirimi prijatelji iz TW, ki me več niso mogli prenašati, sem celo st

Levičar ali desničar

V zadnjih letih se vse pogosteje sliši, da se meja med politično levico in desnico tanjša, briše, izginja. To seveda ne drži, a desnica, zaradi skoraj nerazumljive strpnosti, sprejema nekatera levičar

Korona virus

Cepljenje ali ne, ni tema, ki jo bom načenjal v naslednjih stavkih. Korona je nevaren, zelo nalezljiv virus, Okužene prepoznamo s testiranjem (več oblik), Cepljenje ne preprečuje okužbe, drastično pa

bottom of page