top of page
Search
  • maskeslovenije

Korona 2

To pišem , ker mislim, da se pravi rock&roll s korono šele začenja, pravkar.


Lani januarja sem začel "paničariti" glede korone. S štirimi prijatelji iz TW, ki me več niso mogli prenašati, sem celo stavil, da korona ni gripa, da zna biti še velik problem (noben, pizduni, ni svoje stave še poravnal), nakar je v začetku februarja iz Wuhana začel pošiljati slike Iršič.

Kasneje ste se zbudili ostali, korona je postala del vsakdana, prišla so cepiva.


Zjutraj sem poklical prijatelja, direktorja firme, ki je eden naših glavnih poslovnih partnerjev. Tajnica mi pove, da je okužen, "na pol mrtev". Kličem na mobilca, ne dvigne, pustim SMS z željami po okrevanju. Čez 2 uri me pokliče.


Prejšnji vikend so imeli 50 letnico bratranca. Kolega in žena cepljena z moderno, 2x, pred začetkom poletja, ker poletja preživljata na jadrnici in že zato + skoraj vsi (ne vsi) na zabavi CEPLJENI!

Na fešto je peljal z avtom očeta (92 let - necepljen) in mamo (88 let necepljena). Žena je šla z dvema, skoraj odraslima otrokoma z drugim avtom. Zabava je potekala večinoma zunaj, v gostilni pa imajo tudi šank.

Pozor.

Kdorkoli je bil z njim ZA ŠANKOM, je okužen + oba starša. Skupaj 8 ljudi. 5 cepljenih, 3, med njimi oba starša, necepljeni. Noben ni v bolnici, oče (92) je bil nekaj dni, a je od včeraj doma, ima blago pljučnico. Zanimivo, žena ni okužena!

Kako izgleda korona pri prijatelju (cepljen, moderna)? Začelo se je prejšnjo nedeljo, švical kot nor, vročina, kašljanje, nos, in nato izguba okusa in vonja. Vseh ostalih 5 (morda jih je celo dosti več okuženih, ampak ne vedo) podobne probleme, po 10tih dneh še vedno večina v horizontali. Zanimivo, najmanjše probleme od teh 8 ima tretji prizadeti, necepljen.


Zakaj sploh tole pišem. STROKA je za nabrcati v rit. Ljudi so tako posiljevali s cepljenjem in bolno propagando, da se vsi cepljeni počutijo VARNE. Pa NISO.

Ravno ta zlagana varnost bo v naslednjih tednih vzrok, da bo 4 val daleč največji in najhujši. Krivdo zanj, po moje, izključno “stroka” delno tokrat tudi politika, ker enostavno ne zna prepoznati stroke. Takšna stroka, ki zgolj zelo selektivno prenaša informacije in jih ¾ predela in zamolči, dela mnogo več škode kot koristi. Ljudje ne vedo, ne razumejo, zgolj sledijo.


Necepljeni, ki se niste cepili zaradi Janše, itd. Vi ste itak obremenjeni z mnogo hujšo boleznijo kot je korona. Tisti, ki se niste cepili zato, ker vas od tega odvrača “MORJE” strokovnih člankov, vi se pazite in ravno zato, ker se zavedate svoje ranljivosti, je za vas verjetno najmanj strahu.

Cepljeni - vi se pa pazite. Cepili ste se, da se zavarujete, da se izognete težki obliki bolezni.

Nič, s čemer so nas nagovarjali do JUNIJA in v bistvu še kar naprej po istem, povsem napačnem "kopitu", NE VELJA več. Čuvajte se !!


704 views0 comments

Recent Posts

See All

Levičar ali desničar

V zadnjih letih se vse pogosteje sliši, da se meja med politično levico in desnico tanjša, briše, izginja. To seveda ne drži, a desnica, zaradi skoraj nerazumljive strpnosti, sprejema nekatera levičar

Korona virus

Cepljenje ali ne, ni tema, ki jo bom načenjal v naslednjih stavkih. Korona je nevaren, zelo nalezljiv virus, Okužene prepoznamo s testiranjem (več oblik), Cepljenje ne preprečuje okužbe, drastično pa

Kako sem nehal plačevati RTV naročnino!

Rtv davka se je zelo težko otresti. Brezglavo prenehanje plačevanja se bo zagotovo slabo izteklo. Čakanje, da se bo politika poenotila in ukinila ta izjemno škodljiv propagandni stroj, ki ga popolnoma

bottom of page